Töllsjö i Japan

söndag 27 september 2009

Shinmisato, ett minne blott

LaLaport

Jattekopcentrat LaLaport Shinmisato slog upp dorrarna for allmanheten den 17 September som tidgare namnts.
Shinmisato, den somniga lilla Tokyo-fororten med Don Quijote (Galne Gunnar pa svenska) som enda attraktion fick i november 2008 antligen IKEA som hyresgast och sedan har det rullat pa som man brukar saga.
LaLaport byggde en hel stad utav sma minivillor och dopte alltsammans till LaLa City.
Ganska storsint och haftigt att man kan genomfora en sadan idee. Tank om Knalleland skulle bygga ett Knalle-City i Boras? Med en nittiofem meter hog knallestaty med rinnande grovsnus, blickandes ut over allt sammans.

Det har hant en hel del men Shinmisato kan jag saga av egen erfarenhet. Nar jag forst landsteg dar var stationen tackt utav mossa och det fanns faglar som byggde bo pa hogtalarsystemet. Det fanns aven hemmagjorda skyltar i Word-art som bad resenararerna ha overseende med de vingforsadda sma gynnarna.

Men varken fagelbo eller mjuk mossa finns kvar i Shinmisatos jarnvagsstation langre. Tva billjetkassor blev sex, en gangbro byggdes, tre drickaautomater installerades, en hel arme vakter anstalldes. Pa bilden har jag fangat ett samtal mellan en vakt och en kostymkladd resenar.

Vakten pa bilden har precis nickat, bockat samt gestikulerat aningen overdrivet for att sedan vanda sig bort som om inget hant.
Det hela tyder enligt mig pa ett illa placerat skamt, kanske pa grund utav hybris uppkommen ur den patagliga gladjeyran runt LaLaportoppnandet.


En skamtande vakt pa platformen; Shinmisato ar inte vad det en gang var

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar här tack,