Töllsjö i Japan

tisdag 28 april 2009

Gronsakssoppa

Idag doftar det utav Svensk husmanskost i Minaminagareyamas mediosettintrinala delar.
Det ar jag sjalv som star for regin av doftspektaklet och en gronsakssoppa spelar huvudrollen.

Ingredienserna ar inhandlade pa utmarkta samt klassiska livsmedelexperten Maruetsu.

Nar man gar och handlar skall man fa inspiration.
Urless pa matlagning och en minut ifran att ringa Pizza-Huts hemkorning skall man kunna ga in i en matvarubutik och komma ut femton minuter senare som en nyklonad Tore Wretman.

Det blir man pa Maruetsu. Personalen ar aven mycket bra, leendes som om dom fick provision i forhallande till mungipsvinkel.

Idag fick jag inspiration till en riktig hemkvadrant pa vart svenska kulinariska backgammonspel; gronsakssoppan.

Ingredienser:
Potatis
Selleri
Morot
Vitlok
Gul lok
Dill
Bacon
Salt och peppar
Rosmarinsalt
Buljong
Olivolja

Till det en skivad baguette med vitlokssmor som jag bearbetar med gaslaga i ugnen.

Ittadackimass som vi sager i Minaminagareyama!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar här tack,