Töllsjö i Japan

fredag 8 augusti 2008

Stekta faglar

Eller yakitori som det heter grillas pa bilden.

Yakitori ar enormt poppis i Japan och Yakitoriroken ligger tat framat kvallskvisten. Oftast ar det bara yakitorispett som saljes och eventuella tilltugg som kycklingskinn. Det star ialla fall pa plakatet i bild.

Spetten kan man fa i olika versioner. Lever, hjarta, brost, lar eller knaprigt brosk.
Spetten grillas och penslas i soyablandning.

Aven flaskspett tillhandahalles. Dessa ar mina favoriter! Bruna bonor till dom...Wow!

Priset ar 100Yen styck, de lagges i papperspase och medtages hem dar de fortars som sidoratt eller oltillbehor.

Platsen vi besoker pa bilden ligger i Shinmaruko.

2 kommentarer:

  1. Fy bubblan va gott fläsket var där. Det var till och med så gott att smaken låg kvar i flera dar. När jag då gick till en yakitoriyasan och de inte hade butabara blev jag bestört.

    SvaraRadera
  2. Fylle-Hans! HAHAHA. Den var bra.
    Flaskaspetten ar fina dar!

    SvaraRadera

Lämna din kommentar här tack,