Töllsjö i Japan

måndag 5 oktober 2009

En dynamisk duo for Daniel

Jag bokade bord pa restaurangen Ro igarkvall och ojojoj vilken upplevelse det var!
Maten, servicen och atmosfaren var pa topp och dessutom var vadret enormt trevligt.

En aldre herre rekommenderade oss en meny som bestallde in och det blev fisk, svamp och mangder utav gronsaker.

Halften stekt, halften sushi

Fisken vi bestallde togs direkt ur ett akviarum och tillagades direkt.
Vi fick halften grillad och halften skars till tunna skivor som serverades, farskt.
Som Sushi, men utan ris.

Sashimi med farsk wasabi

Aven om den grillade halvan var godast sa smakade farskskuret friskt och den farska wasabin var nagonting nytt. Den var atbar och inte sa dar brannhet som matbutiks-wasabi brukar smaka.
Ungefar som akta farsk peperoncino fran Kalabrien som jag fick prova en gang i Milano. Det var en lastbilschauffor som hade med sig ett knippe... Men det ar en annan historia.

Shitake

Pa hosten ar det svampsasong aven i Japan och Shitake ar Japans popularaste svamp.
Har far vi den latt kolgrillad med en soja-sas halld uppa som man forst smuttar utav.
Hela munnen fylldes utav rokig svampsmak.

Sparris och japanska typiska gronsaker

Tempura

Tempura ar friterade gronsaker. Vi fick aven in svamp. Det ar oerhort latt att ata och fettet ar val avrunnet. Med en nypa salt och lite citron smakar det fint.


Toppenrestaurang.

Notan gick pa runt 600 svenska kronor, det var det vart.

Nasta gang vi far till Iidabashi blir det en fransk Crepe-restaurang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar här tack,